top of page

kätköissä METSIEN -Kirja

Kätköissä_metsien_kirjan_nimi.png

Kätköissä metsien -kirjan kirjoittaja ja kuvittaja on toimintaterapeutti ja luonto-opas Maria Levantin-Kuusilehto. Maria yhdistelee esikoisteoksessaan kahden eri ammattinsa vahvuuksia opastaessaan lukijoille millaista metsänväkeä suomalaisessa luonnossa asuu ja miksi metsässä vietetty aika on hyvinvoinnillemme välttämätöntä. Mukana on reilusti myös luovuutta kehittäviä ideoita ja askarteluohjeita.

Kätköissä_metsien_kirja_oivallusvaara.jpg
Kätköissä_Metsien_kirja_oivallusvaara_syksy_edited.jpg
Kätköissä_metsien_teksti_rgb.png

Tunnetko metsien kätköissä asustavat hiidet, tontut, menninkäiset ja haltijat? Tämä kirja esittelee suomalaisen mytologian metsänväkeä kauniilla tavalla kuvitettujen piirrosten, mukaansa tempaavien tarinoiden sekä mielikuvitusta herättelevien metsäleikkien avulla.  

Lähde matkalle metsän satumaailmaan leikkien ja samalla oppien kuinka metsässä oleskelu tukee hyvinvointia ja saa olon mukavaksi ja rentoutuneeksi.
 

Kätköissä_metsien_metsänneito_kirja_edited.jpg

Kirjan tarinat kertovat metsiemme parantavista vaikutuksista metsän näkymättömän väen avustuksella. Kymmenet erilaiset kirjassa esitetyt metsäleikit kehitttävät luovuutta, älyllisiä toimintoja, tunne-elämää ja sosiaalisia taitoja. Kirja sisältää lisäksi näköhahmottamista ja hienomotorisia taitoja kehittäviä tehtäviä. 

Kirja sopii kaikille, jotka viettävät aikaa tai työskentelevät päiväkoti- ja alakouluikäisten lasten parissa. ​Kirjan sisällön voi muuntaa satuluontopolun rasteiksi esimerkiksi päiväkotiin tai syntymäpäivien ohjelmanumeroksi.

Kätköissä_metsien_mallisivu_oivallusvaara.jpg
Kätköissä_metsien_ideat.jpg

Kirja pitää sisällään kymmeniä erilaisia ideoita ja askarteluohjeita, jotka sopivat eri-ikäisille lapsille. Ohjeissa on huomioitu eritasoiset tekijät ja askartelutehtäviä voi tehdä eri tavoin soveltaen.

NYT ENNAKKOMYYNNISSÄ!
Kätköissä Metsien kirja on tällä hetkellä ennakkomyynnissä. Voit tilata kirjanennakkoon suoraan meiltä. Ennakkotilatut kirjat signeerataan. Kirjat postitetaan heti niiden meille painosta saavuttua. Pyydä isompien kirjaerien tarjousta suoraan meiltä.

Kirjan kirjoittaja Maria Levantin-Kuusilehto on mäntsäläläinen toimintaterapeutti ja luonto-opas. Maria on ollut aina kiinnostunut luonnosta, käsin tekemisestä, Kalevalasta ja entisajoista. Hän viettää mielellään aikaansa näiden asioiden parissa niin vapaa-ajallaan kuin tilaisuuden tullen töissäkin. Maria työskentelee mielenterveyden parissa sosiaalisessa kuntoutuksessa, missä hän ohjaa luontoretkeilyä ja puutarhanhoitoa sisältävää luontotoimintaa.

Kätköissä_metsien_kirja_metsässä.jpg

Maria kertoo omasta lapsuudestaan, että hän vietti suurimmilta osin päivät metsissä leikkien. Nuo leikit ovat inspiroineet häntä näihin päiviin asti ja se näkyy Kätköissä metsien kirjan teksteissä ja kuvituksissa. Maria koki lapsena vakavia puutteita muovisissa luonnottomissa leluissa, etteivät yhteen asentoon jähmettyneet, liikkumattomat muovilelut olleet kovin innostavia. Maria teki mm. itse paperisen linnun, jonka siivet liikkuivat ja merenneidon, jonka pyrstö heilui kuin se olisi ollut aaltojen alla. Maria muistaa huomanneensa jo varhain, että häntä ei oltu tehty viettämään aikaa sisätiloissa, vaan hän kaipasi ulos seuraamaan metsäneläinten puuhia. Koulussa istumisen sijaan Marialla oli muita tärkeämpi suunnitelmia. Onneksi koulupäivien päätteeksi koitti vapaus metsässä! Siellä mukaan leikkeihin liittyi Marian ehtymätön inspiraation lähde, metsän näkymätön väki.

Kätköissä_Metsien_mallikuvat.png
Kätköissä_Metsien_mainos-18.jpg

Kirjan nimi: Kätköissä metsien, metsänväen tarinoita ja leikkejä

Kirjailija ja kuvittaja: Maria Levantin-Kuusilehto

Valokuvat: Maria Levantin-Kuusilehto
Taitto: Eerika Korhonen, Oivallusvaara Oy

Sivutiedot: Kovakantinen, 80 sivua, neliväripainatus

ISBN: 978-952-94-8264-1
Kustantaja: Oivallusvaara Oy

Painopaikka: Otava kirjapaino, Keuruu, Avainlippu-tuote

bottom of page