top of page

ASIANTUNTIJAT

Me Oivallusvaarassa uskomme, että luonnossa vietetty aika on mielekkäämpää kuin sisällä vietetty aika.


Siitä yksinkertaisesta syystä tulimme siihen tulokseen, että 

miksemme tarjoaisi eri alojen palveluita luonnonhelmassa - ilman valkoisia seiniä. Lisäksi ajatustamme tukivat uusimmat tutkimustulokset luonnon terveysvaikutuksista.

Jos me työntekijöinä viihdymme luonnossa, sinäkin varmasti viihdyt siellä.

Toimintaterapeutti Eerika Korhonen

Olen Oivallusvaaran pääorganisaattori ja vastaan palveluiden kehittämisestä sekä niiden toteuttamisesta. Metsässä olen ohjaamassa Metsävastaanottoja. Vastaan myös kaikkiin Oivallusvaaraan tulleisiin yhteydenottoihin.

Olen valmistunut toimintaterapeutiksi 2013. 

Ennen sitä työskentelin muotoilijana (taiteen maisteri) ja käytettävyysasiantuntijana teollisesti tuotettavien tuotteiden suunnittelijana.

Olen suunnitellut muotoilijana kaikkea aina säähavaintoasemista hammaslääkärin työvälineisiin.

Nyt toimintaterapeuttina voin toteuttaa näitä ideointi- ja suunnittelutaitoja ihmisten arjessa ja keskittyä edistämään ihmisten toimintakykyä. 

 

Eläinten ja luonnon hyödyntäminen osana terveyspalveluita ovat osa työni ja ammattitaitoni ydintä.
Perusteluni sille on yksinkertainen: missä itse haluaisit käydä terapiassa, metsässä vai pienessä valkoisessa huoneessa? 

Kiinnostus ihmisiin ja ihmisten hyvinvointiin sekä menneisiin aikoihin ajoivat minut tutustumaan suomalaiseen perinteiseen kansanparantamisen muotoon eli kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Valmistuttuani kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi vuonna 2020 olen huomannut pystyväni yhdistämään siinä edelliset ammattini, käsillä tekemisen ja ihmisen kokonaisvaltaisen kohtaamisen.

Yhdistelen nykyisessä työssäni myös pohjatonta kiinnostustani paikkoihin liittyviin vanhoihin tarinoihin ja kiertelen vapaa-ajalla tutustumassa milloin uhrikiviin tai muinaishautoihin.


Työssäni hyödynnän harrastuksistani saatuja kokemuksia luonnossa liikkumisesta, marjastuksesta, umpihankihiihdosta, valokuvaamisesta, taiteista, käsitöistä, joukkueurheiluista sekä eläinten hoidosta. 
Etsintätehtävissä olen toiminut vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa (Vapepa) ja Etsijäkoiran-ohjaajana Etsijäkoiraliitossa. Olen suorittanut metsästäjä-tutkinnon.

 

Pätevyydet:
Toimintaterapeutti, AMK
Kalevalainen jäsenkorjaaja, Kansanlääkintaseura ry
Taiteen maisteri, pääaineena Industrial and strategic design

Certified Trainee in Forest Medicine, INFOM, Japani

EA1
Green Care -perusteet (5 op)
Hygieniapassi
Metsästäjätutkinto
Metsävastaanotto
®-opas

 

 

Lääkäri Janne Tuovila

Valmistuin Tampereen yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta 2009. Olen tehnyt sen jälkeen töitä monipuolisesti mm. kuntoutuksen, neurologian, sisätautien ja psykiatrian parissa eri sairaaloissa. Myös terveyskeskuslääkärin työtä olen tehnyt useiden vuosien ajan. Yleislääketieteen erikoistumisen suoritin valmiiksi 2016 ja vuonna 2020 valmistuin työterveyshuollon erikoislääkäriksi. 

Työterveyshuollossa olen päässyt työskentelemään pienten ja isojen organisaatioden kanssa mm. elintarvike- ja sahateollisuuden parissa. Toimisto- ja tietotyöläisen arki on tullut tutuksi työterveysasiakkaideni kautta.

Lisäksi olen koulutukseltani filosofian maisteri, pääaineenani orgaaninen kemia.

Oivallusvaarassa aloitin lääkärinä tammikuussa 2017.

 

Pitkäaikainen haaveeni on ollut, että pääsen toteuttamaan sellaisia lääkäripalveluita, mitä potilaani ja asiakkaani ovat olleet vailla ja Oivallusvaarassa pääsen tekemään juuri sitä. Kohtaamaan ihmiset kiireettömästi, tasavertaisesti ja kokonaisvaltaisesti.

 

Harrastan metsästystä, luonnossa eri tavoin liikkumista, suunnistusta, maastopyöräilyä sekä olen osallistunut erilaisiin seikkailukilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla. Metsä on minulle paikka, jossa tunnen itseni rentoutuneeksi. Pidän erityisesti jylhistä vaaramaisemista.

Pätevyydet:

Työterveyshuollon erikoislääkäri

Yleislääkätieteen erikoislääkäri

Lääketieteen lisensiaatti

Filosofian maisteri, pääaineena orgaaninen kemia
Medical Specialist in Forest Medicine, INFOM, Japani
Merimieslääkäri
Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja, SPR
Lääkintäluutnantti
Hygieniapassi
Metsästäjätutkinto

Green Care -perusteet (5op)
Metsävastaanotto®-opas

Fysioterapeutti Lola Ottosson

Valmistuin fysioterapeutiksi vuonna 2016 ja Personal Traineriksi vuonna 2020.
 

Valmistumiseni jälkeen olen ohjannut liikuntaa senioreille ja työikäisille. Pidän erityisesti ulkoliikunnan ohjaamisesta, etenkin kun se tapahtuu keskellä luontoa.

Ohjaus onnistuu sekä ruotsin että suomen kielellä.


Aiemmilta koulutuksiltani olen hevoshoitaja ja -hieroja. Ehdin työskennellä hevosalalla yli kymmenen vuotta ennen alan vaihtoa.

 

Harrastuksina minulla on luonnossa liikkuminen ihmetellen ympäristöä lapseni kanssa, suppailu ja kuntosuunnistus. Harrastustaustaani kuuluvat lisäksi mm. ratsastus, laitesukellus ja crossfit.

Ohjaan Metsävastaanotoilla sekä pidän fysioterapeutin vastaanottoa luonnossa.

Pätevyydet:
Fysioterapeutti, AMK

Personal Trainer, PhysioTrainer
Hevoshoitaja- ja hieroja
EA1
Green Care -perusteet (5 op)
Metsävastaanotto-opas

Psykoterapeutti Päivi Purovesi

Olen perhe- ja paripsykoterapeutti.
 

Valmistuin perheterapeutiksi 2013 ja pariterapeutiksi 2015. Diakoniksi valmistuin vuonna 1994.
Olen työskennellyt aiemmin mm. diakoniatyössä, turvakodissa, lastensuojelun ja neuvolan perhetyössä sekä perhekuntoutuksessa.

Työni lapsiperheiden kanssa on vahvistanut kiinnostustani vuorovaikutussuhteisiin ja niiden merkitykseen ihmisten elämässä. Niin lähdin psykoterapian polulle. Tällä polulla olen saanut vaikuttua kehon ja mielen yhteydestä, ihmisen kokonaisvaltaisesta olemisesta yhteydessä itseensä ja ympäristöönsä. 

 

Kokemukseni asiakastyössä ovat havahduttaneet minut siihen, kuinka elämän kipujen äärellä oleminen ja erilaisten näkökulmien ja voimavarojen löytäminen itsestään, voi olla erilaista luonnossa kuin sisätiloissa tapahtuen.

Haluankin siksi olla tarjoamassa mahdollisuutta keskustella elämän solmukohdista, liittyivätpä ne sitten parisuhteen tai perhe-elämän haasteisiin tai muuhun tuen tarpeeseen, luontoympäristössä toisemme kohdaten. 

Biologi Risto Poijärvi

Olen tuusulalainen 58-vuotias biologi, opettaja ja pitkän linjan partiolainen.
Kolme jälkeläistäni ovat jo itsenäistyneitä nuoria aikuisia.

Minulla on pitkä ura opettajana peruskoulussa: biologia, maantieto, ET, teknologia ja tekninen käsityö. Aikuisille opetan puu- ja metallityötä kansalaisopistossa.
Olen ohjannut vanhempien ja lasten erä- ja nikkarikerhoa kohta 15 vuotta.

Käden taitojen lisäksi harrastan vapakalastusta, musisointia ja uusimpana mehiläistarhausta.
Keravan kartanolla toimivassa Kiertotalouskeskus Jalotuksessa toimin asiantuntijana ja kompostikouluttajana.

Oivallusvaarassa opastan kurssilaisia kuksien ja muiden pienten puutöiden valmistamisen saloihin. Ohjaan siis sekä kuksa- että puulusikkakursseja.

Pätevyydet:
EA2
Järjestyksen valvoja
Hygieniapassi

Tulityökortti

Ulkoilun turvallisuus- ja henkiinjäämiskouluttaja, melontaopas Mika Kalakoski

Olen on perehtynyt selviytymistaitoihin, luonnosta saatavaan ravintoon ja perinteisiin erätaitoihin yli 30 vuoden ajan ja kouluttanut monia eri ulkona toimivia ammattilaisia kuin harrastajia.

Intohimojani ovat tulenteko perinteisin ja tilapäisin välinein ja ruuan valmistus yksinkertaisin välinein avotulella luonnosta hankitusta ravinnosta perinteisin menetelmin.

Arkityössä toimin Suomen Etelämanner-operaatioiden päällikkönä ja olen tehnyt tutkimusmatkoja niin Arktiksella, vuoristoissa kuin Etelämantereella. Matkoistani luennoin mielellään eri ryhmille, näkökulmana usein ryhmän työskentely haastavissa olosuhteissa ja vaikeissa tilanteissa.

Toimintaterapiaopiskelija Maria Levantin-Kuusilehto

Olen toimintaterapiaopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta, ja minulla on luonto- ja ympäristöalan perustutkinto luonto-opastuksesta ja lähihoitajan sosiaali- ja terveysalan perustutkinto kuntoutus puolelta Lisäksi olen käynyt joukon muita koulutuksia mm. arkeologiasta ja hieronnasta. 

Kiinnostuksen kohteinani ovat aina olleet luonto, historia ja Kalevala. Historian osalta erityisesti esihistoria kiehtoo minua sen ajan ihmisten luontosuhteen vuoksi. Myös retkeily ja vaellus ovat kuuluneet elämääni ja olen tutustuttanut omia lapsiani lajiin heti heidän syntymästään lähtien. 

 

Pidän tärkeänä lasten luontosuhteen ja mielikuvituksen vahvistamista. Olen nuoresta asti ollut innostunut järjestämään lapsille satumaisia elämyksiä luonnossa ja olen hyödyntänyt myös ompeluharrastustani luoden erilaisia roolipukuja metsän keijukaisille ja peikoille.

Olen Oivallusvaarassa mukana Luonto Kaikille -hankkeessa (LuKa). LuKa-hanke on Suomen Paralympiakomitea ry:n ja Metsähallituksen yhteinen hanke. Pilotoimme hankkeessa esteetöntä Metsävastaanotto-palvelua.

Pätevyydet:
Lähihoitaja
Luonto-opas
Hygieniapassi
HätäEA

Luonto-ohjaaja Auli Soinio

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, ja olen pitkään työskennellyt eri kieli- ja kulttuuriryhmien parissa.

Olen koulutuksen asiantuntija, mutta äskettäin havahduin siihen, että olen viettänyt lähes koko elämäni koulussa. Totesin, että elämässä on tehtävä muutakin.


Valmistuin hiljattain luonto-ohjaajaksi ja olen opintojen aikana ollut työharjoittelussa Oivallusvaarassa. Aiemman työkokemukseni pohjalta olen erikoistunut luontoavusteiseen kotoutumiseen.

 

Lähiluonnossa liikkuminen koirien ja hevosten kanssa on minulle tärkeää.

 

Olen tarvittaessa mukana opastamassa Metsävastaanotoilla.

Pätevyydet:
Filosofian maisteri
Opetushallinnon tutkinto
Johtamisen erikoisammattitutkinto
Luonto-ohjaaja
EA1
Hygieniapassi
Green Care -perusteet (10 op)

Liikunnanohjaaja Tuukka Virolainen

Olen valmistunut liikunnanohjaajaksi vuonna 2016. Työskentelen nykyään pääsääntöisesti kuntoilijoiden parissa, niin kuntosalilla kuin ulkoilmassakin. Omiin harrastuksiini kuuluvat kuntosalin ja koirien kanssa luonnossa liikkumisen lisäksi e-urheilun innokas seuraaminen.

 

Oivallusvaarassa toimin ohjaajana erityisesti kanoottiretkillä.

Seppä Karri Levantin

Olen koulutukseltani puu- ja metallikalusteartesaani.
 

Olen toiminut yrittäjänä seppänä vuodesta kuusi vuotta, jolloin valmistin perinteisillä taontatekniikoilla kaikkea mahdollista mitä raudasta vaan voi tehdä. Aina tilaisuuden tullen olen koittanut hyödyntää myös puualan kokemustani ja yhdistää töissäni sekä puuta ja metallia. Voit muuten löytää Turun linnasta valmistamani valtaistuimen!

Oivallusvaarassa tiimissä aloitan syksyllä 2020, jolloin suunnitteille on ainakin pronssikorujen valamista sekä taonnan alkeiskurssi.

Haluatko kuulua tiimiimme?

Ota yhteyttä ja kerro mitä minkälaisesta yhteistyöstä olet kiinnostunut kuinka haluat parantaa kanssamme maailmaa.

Please reload

bottom of page