Toimintaterapeutti Eerika Korhonen

​Olen valmistunut toimintaterapeutiksi 2013. 

Ennen sitä työskentelin muotoilijana (taiteen maisteri) ja käytettävyysasiantuntijana teollisesti tuotettavien tuotteiden suunnittelijana.

Teollisena muotoilijana kaipasin kuitenkin työtä ihmisten parissa.

Olen suunnitellut kaikkea aina säähavaintoasemista hammaslääkärin työvälineisiin.

Nyt toimintaterapeuttina voin toteuttaa näitä ideointi- ja suunnittelutaitoja ihmisten arjessa ja keskittyä edistämään ihmisten toimintakykyä.

 

Eläinten ja luonnon hyödyntäminen ovat osa työni ja ammattitaitoni ydintä ja siksi haluan tarjota luontoperustaista toimintaterapiaa.
Perusteluni sille on yksinkertainen: missä itse haluaisit käydä terapiassa, metsässä vai pienessä valkoisessa huoneessa? 

Kiinnostus ihmisiin ja ihmisten hyvinvointiin ajoivat minut tutustumaan suomalaiseen perinteiseen kansanparantamisen muotoon eli kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Opiskelen tällä kalevalaista jäsenkorjausta ja olen huomannut pystyväni yhdistämään siinä edelliset ammattini, käsillä tekemisen ja ihmisen kokonaisvaltaisen kohtaamisen.

 

Työssäni ja ajattelussani hyödynnän myös harrastuksistani saatuja arvokkaita kokemuksia.

Harrastustaustaani kuuluvat:
Luonnossa liikkuminen, marjastus, umpihankihiihto, 

valokuvaaminen, taiteet, mökkeily, joukkueurheilu (erityisesti jääkiekko) ja eläintenhoito.

Etsintätehtävissä olen toiminut vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa (Vapepa) ja Etsijäkoiran-ohjaajana Etsijäkoiraliitossa. Olen myös suorittanut metsästäjä-tutkinnon.

 

Lääkäri Janne Tuovila

Valmistuin Tampereen yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta 2009. Sen jälkeen olen tehnyt töitä monipuolisesti sekä sairaalassa, että kunnallisella puolella terveyskeskuksissa. Yleislääketieteen erikoistumisen suoritin valmiiksi 2016. Lisäksi olen koulutukseltani filosofian maisteri (pääaineenani kemia).

Olen aloittanut Oivallusvaarassa lääkärinä tammikuussa 2017.
 

Pitkäaikainen haaveeni on ollut, että pääsen toteuttamaan sellaisia lääkäripalveluita, mitä potilaani ja asiakkaani ovat olleet vailla ja Oivallusvaarassa pääsen tekemään juuri sitä. Kohtaamaan ihmiset kiireettömästi ja tasavertaisesti.

 

Harrastan metsästystä, luonnossa eri tavoin liikkumista, suunnistusta, maastopyöräilyä sekä olen osallistunut erilaisiin seikkailukilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla.

Psykoterapeutti Päivi Purovesi

Olen perhe- ja paripsykoterapeutti.
 

Valmistuin perheterapeutiksi 2013 ja pariterapeutiksi 2015. Diakoniksi valmistuin vuonna 1994.
Olen työskennellyt aiemmin mm. diakoniatyössä, turvakodissa, lastensuojelun ja neuvolan perhetyössä sekä perhekuntoutuksessa.

Työni lapsiperheiden kanssa on vahvistanut kiinnostustani vuorovaikutussuhteisiin ja niiden merkitykseen ihmisten elämässä. Niin lähdin psykoterapian polulle. Tällä polulla olen saanut vaikuttua kehon ja mielen yhteydestä, ihmisen kokonaisvaltaisesta olemisesta yhteydessä itseensä ja ympäristöönsä. 

 

Kokemukseni asiakastyössä ovat havahduttaneet minut siihen, kuinka elämän kipujen äärellä oleminen ja erilaisten näkökulmien ja voimavarojen löytäminen itsestään, voi olla erilaista luonnossa kuin sisätiloissa tapahtuen.

Haluankin siksi olla tarjoamassa mahdollisuutta keskustella elämän solmukohdista, liittyivätpä ne sitten parisuhteen tai perhe-elämän haasteisiin tai muuhun tuen tarpeeseen, luontoympäristössä toisemme kohdaten. 

Fysioterapeutti Lola Ottosson

Valmistuin fysioterapeutiksi 2016.
 

Valmistumiseni jälkeen olen ohjannut liikuntaa senioreille ja työikäisille. Pidän erityisesti ulkoliikunnan ohjaamisesta, etenkin kun se tapahtuu keskellä luontoa.

Ohjaus onnistuu sekä ruotsin että suomen kielellä.


Aiemmilta koulutuksiltani olen hevoshoitaja ja -hieroja. Ehdin työskennellä hevosalalla yli kymmenen vuotta ennen alan vaihtoa.

 

Harrastuksina minulla on luonnossa liikkuminen ihmetellen ympäristöä lapseni kanssa, suppailu ja kuntosuunnistus. Harrastustaustaani kuuluvat lisäksi mm. ratsastus, laitesukellus ja crossfit.

Liikunnanohjaaja Tuukka Virolainen

Olen valmistunut liikunnanohjaajaksi vuonna 2016. Työskentelen nykyään pääsääntöisesti kuntoilijoiden parissa, niin kuntosalilla kuin ulkoilmassakin. Omiin harrastuksiini kuuluvat kuntosalin ja koirien kanssa luonnossa liikkumisen lisäksi e-urheilun innokas seuraaminen.

 

Oivallusvaarassa toimin ohjaajana erityisesti kanoottiretkillä.

Biologi Risto Poijärvi

Olen tuusulalainen 58-vuotias biologi, opettaja ja pitkän linjan partiolainen.
Kolme jälkeläistäni ovat jo itsenäistyneitä nuoria aikuisia.

Minulla on pitkä ura opettajana peruskoulussa: biologia, maantieto, ET, teknologia ja tekninen käsityö. Aikuisille opetan puu- ja metallityötä kansalaisopistossa.
Olen ohjannut vanhempien ja lasten erä- ja nikkarikerhoa kohta 15 vuotta.

Käden taitojen lisäksi harrastan vapakalastusta, musisointia ja uusimpana mehiläistarhausta.
Keravan kartanolla toimivassa Kiertotalouskeskus Jalotuksessa toimin asiantuntijana ja kompostikouluttajana.

Harjoittelija Auli Soinio

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, ja olen pitkään työskennellyt eri kieli- ja kulttuuriryhmien parissa.

Olen koulutuksen asiantuntija, mutta äskettäin havahduin siihen, että olen viettänyt lähes koko elämäni koulussa. Totesin, että elämässä on tehtävä muutakin.

Nyt opiskelen luonto-ohjaajaksi ja olen työharjoittelussa Oivallusvaarassa. Lähiluonnossa liikkuminen koirien ja hevosten kanssa on minulle tärkeää. Pohdiskelen mielelläni pedagogisia tai kieleen ja identiteettiin liittyviä kysymyksiä, mutta olen myös kestävän kehityksen ja elinikäisen oppimisen kannattaja.

 

Juuri nyt haluaisin oppia lisää hevosista ja perehtyä luonnon tarjoamiin hyvinvointimahdollisuuksiin.

Haluatko kuulua tiimiimme?

Ota yhteyttä, kerro kuka olet ja kuinka haluat parantaa kanssamme maailmaa.

Please reload

© 2019 Oivallusvaara Oy. 

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram