top of page
Porkkala_pienet-2.jpg
Oivallus_inspiraatio.jpg
Merellinen Metsävastaanotto® reittimme kulkee Porkkalanniemessä Kirkkonummella. Reittimme muodostuu monipuolisissa maastoissa vaihdellen hiekkapäälysteisistä poluista jyrkille kallioille ja suopursun reunustamille pienille poluille.

Porkkalanniemen Metsävastaanotolla koemme ryhmänne kanssa ympäröivän meren mahteineen, karut veden hiomat rantakalliot, kuivat jäkäläkalliot sekä merituulessa kasvaneet mäntykäkkärät, kuljemme isojen mäntyjen varjostamilla reiteillä sekä suuntaamme katseemme kauas horisonttiin. Tällä reitillä erityisesti keskiaikaisen historia on läsnä siitä menneestä ajasta muistuttavien kiviröykkiöiden eli muinaishautojen kautta.

Porkkala_pienet-1.jpg

Reittimme varrella pääsemme aikamatkalla keskiaikaan.

Tämän Metsävastaanoton hyvinvointia tarjoavat vaikutukset rakentuvat vanhan, avaran ja mäntyvaltaisen tuovan puuston vaikutuksiin sekä meille suomalaisille tärkeään vesielementtiin, mikä on vallitsevasti läsnä reitillä. Aistien ja mielen on täällä helppoa päästä elpymään, sillä kohde on hiljainen ja kaukana isojen teidän läheisyydestä. Meren äänet sulkevat ulkopuoliset äänet ja sen tuoma äänimaailma kutsuu heijastelemaan omia ajatuksia isomman voiman äärellä. Samalla on mahdollista seurata vapaana aalloilla kulkevia veneitä ja taivaalla taituroivia lintuja. Karuissa olosuhteissa kasvaneet puut ja pensaat antavat meille mahdollisuuden ihmettelyyn ja yhteyteen luonnon kanssa. Porkkalanniemen alue luo mahdollisuudet myös moneen esteettiseen kokemukseen.

Porkkala_pienet-3.jpg

Reittimme kulkee välillä poluilla, välillä kallioilla. Isot männyt varjostavat reittiä ja antavat samalla suojaa mereltä puhaltavalta tuulelta.

Porkkala_pienet-4.jpg

Merituulessa kasvaneet katajat viestittävät sitkeydestä.

Porkkala_pienet-5-1.jpg

Rantakallioilta löytyy tutkittavaa ja kauniita pieniä maisemia joita utelias mieli kutsuu tutkimaan.

Oivallusvaaran erityishuomiot reitistä:

  • Reittimme kulkee vaativassa ja monipuolisessa maastossa poluilla ja kallioilla. Osallistujien tulee ehdottomasti noudattaa annettuja turvallisuusohjeita. 

  • Tulipaikka on yleisessä käytössä, emmekä voi varata sitä asiakkaidemme käyttöön.
    Käymälöitä on reitin varrella.

  • Pukeutumiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota, sillä tuulisella säällä reitillä voi tulla hyvinkin kylmä. Tiedotamme tarvittavasta varustuksesta ennen Metsävastanotolle tuloa.

Porkkala_pienet-6-1.jpg

Turvallisuus on yksi Porkkalanniemen  Metsävastaanoton ykkösasioista, josta pyrimme huolehtimaan. 

Porkkala_pienet-7-1.jpg

Maisemat kutsuvat lumoutumaan käkkärämännyistä.

Haluatko kokea ryhmäsi kanssa Metsävastaanoton® Porkkalanniemessä?
 

Ota yhteyttä, niin toteutamme ryhmällesi toiveenne mukaisen hyvinvointiretken merellisen metsän siimekseen.

Kenelle merellinen Metsävastaanotto soveltuu:

  • Peruskunnon omaavalle haasteita etsivälle pienryhmälle.

  • Reitti sopii erityisesti työryhmille, jotka työskentelevät meluntäyttämissä ympäristöissä tai kaipaavat vapauden tunnetta. Reitti soveltuu hyvin tiiviille työryhmille, jotka työssään ovat paljon kommunikaatiossa toisten ihmisten kanssa.

  • Optimi ryhmäkoko tälle reitille on 3-15 henkeä.
     

 


Porkkalanniemi, Kirkkonummi
Lähtö esimerkiksi Hirviniityn parkkipaikalta (pysäköinti henkilöautoille).

Kuljettavan reitin pituus vaihtelee 2-3 km ryhmän tarpeista.

Metsävastaanoton suositeltu kesto Porkkalanniemessä on 3h.

Elvy Metsävastaanotolla® meren äärellä

bottom of page