TARINA SIITÄ, MITEN TERVEYSPALVELUT PÄÄTYIVÄT METSÄÄn

Lue ja katso Oivallusvaaran tarina siitä, miten terveyspalvelut päätyivät metsään.
Tervetuloa mukaan Oivallusvaaran seikkailuihin!

Oivallusvaara Oy syntyi vuonna 2014 Eerika Korhosen valmistuttua toimintaterapeutiksi. Tulevaisuus isojen organisaatioiden palveluksessa ei tuntunut Korhosesta omanlaiselta ja hänen ajatuksissa nousi ajatus yrityksestä, jossa hyvinvointia asiakkaille tuovat ihmisten lisäksi erityisesti eläimet.

Vuonna 2016 Oivallusvaara tmi muuttui osakeyhtiöksi yleislääketieteen erikoislääkäri Janne Tuovilan tullessa mukaan toimintaa ja ottaen lääketieteellisen vastuun.

Samana vuonna Oivallusvaara Oy lähti mukaan ensimmäiseen EU-rahoitteeseen hankkeeseen, mikä mahdollisti erikoistumisen luonto-ja eläinavusteisten palveluiden kehittämiseen erilaisten koulutusten kautta.

Oivallusvaara sai pian tämän jälkeen lisävahvistuksia ja tiimiin tuli uutta osaamista. Palvelutarjonta alkoi kehittymään vähitellen luontopalveluiden suuntaan. Myös opiskelijat löysivät vähitellen tiensä Oivallusvaaraan suorittamaan osia omista opinnoistaan.


Samoihin aikoihin uusia tutkimustuloksia luonnon hyvinvointivaikutuksista alkoi nousta mediaan ja valtavirtaan eri suunnista. Ne oivallusvaaralaisten omia kokemuksia luonnossa vietetystä ajasta. Jokaisella oivallusvaaralaisella on vahva luonto-osaamisen pohja erilaisten harrastuksen ja kouluttautumisen kautta. 

Vuosien varrella kokemusta ja tietämystä on karttunut erilaisista koulutuksista sekä opintomatkoista, joista merkittävin oli vuonna 2019 tehty opintomatka Japaniin Quing Li:n oppiin ja tutustumaan Japanin terveysmetsätoimintaan. Tämä opintomatka toteutui EU:n maaseuturahaston avustamana.

 

Oivallusvaaralla ei ole hallussaan kiinteitä rakennuksia eikä maa-alueita siten, Oivallusvaara toimii hyvin vähän luonnonvaroja rasittaen. Kaikki toiminta tuotetaan ulkona tai niille erikseen varatuissa tiloissa.

MODERNI NOMADI

Oivallusvaara Oy on nykyaikainen nomadi-periaatteella toimiva yritys. Palvelut kuljetetaam sinne, missä niille on tarvetta. Koska yritys ei omista ylimääräisiä kiinteistöjä, toiminta rasittaa vähäisesti luonnonvaroja.

 

 

Oivallusvaara Oy:lla ei ole kiinteää toimipaikkaa. Suurin yrityksemme päästöihin vaikuttava asia on yrityksen omistuksessa oleva auto.

Toiminta-alueet

Palvelut ovat tarjolla koko Suomen alueella.

Oivallusvaaralla on voimassa oleva yhteistyösopimus Metsähallituksen seuraavien kansallispuistojen alueella:


- Sipoonkorven kansallispuistossa

- Nuuksion kansallispuistossa

-Tiilikkajärven kansallispuistossa sekä muissa Rautavaaran alueen monipuolisissa luontokohteissa.

Lisäksi  Metsävastaanotto®- toimintaa toteutetaan Etelä-Suomessa asiakkaiden toiveiden mukaisissa kohteissa sekä yksityismetsissä.
 

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan omia metsäalueita käyttöömme, ota rohkeasti yhteyttä ja tutustu metsänomistajille laadittuihin ohjeisiimme. Maksamme korvauksen alueilla tapahtuvasta toiminnasta.

OIVALLUSVAARA MEDIASSA

Täältä löydät median kirjoittamia kuvauksia

Oivallusvaaran palveluista:

Akavalaiset ilmastotyössä: toimintaterapeutti, yrittäjä Eerika Korhonen, Kuntoutusalan asiantuntijat (Avaka 22.12.2020)

Retkeilupalveluita erityisryhmille (Metsä.fi-lehti)

 

Metsävastaanotto – metsäretkellä terveysalan ammattilaisten kanssa (Metsäemo-blogi)

Ulkomaalaiset tutkijat kehuivat Suomen luontoa – Metsäterapiasta kiinnostuneet kokoontuivat Evolla.
(Hämeen Sanomat 13.7.2019)

Metsä taas osaksi jokapäiväistä elämää. Metsäterapia kiinnostaa. (Hämeen Sanomat 13.8.2019)
 

Lääkäri ottaa vastaan metsässä – Askolalaisyritys aloittaa metsävastaanotot kaikelle kansalle (Itäväylä 19.5.2019)

 

Terapeutin kanssa metsään (Nette, Vaasan sähkön asiakaslehti, toukokuu 2019)

Seinätön vastaanotto metsässä (Mäntsälän Uutiset 8.5.2019)

 

Oivallusvaaran seinättömät palvelut tarjoavat terveyttä ja hyvinvointia luonnosta (Biotalous.fi-sivusto)

Metsävastaanotto - ennaltaehkäisevät terveyspalvelut luontoympäristössä (Porina-Porvoon Invalidit ry:n jäsenlehti)

Lääkkeeksi luontoa (Harri Virtanen)

 

Green Care Finland ry

Green Care Finland ry on myöntänyt kehittämällemme Metsävastaanottopalvelulle LuontoVoima-laatumerkin. Laatumerkin avulla varmistamme Metsävastaanottopalvelun turvallisuuden, asiakaslähtöisyyden, vastuullisuuden ja toimintamme tavoitteellisuuden. Kunnioitamme toimintaympäristöämme.