Eerika Korhonen

Toimintaterapeutti

Olen valmistunut toimintaterapeutiksi 2013.

Ennen sitä työskentelin muotoilijana (taiteen maisteri) ja käytettävyysasiantuntijana teollisesti tuotettavien tuotteiden suunnittelijana.

​Olen suunnitellut muotoilijana kaikkea aina säähavaintoasemista hammaslääkärin työvälineisiin.

Nyt toimintaterapeuttina voin toteuttaa näitä ideointi- ja suunnittelutaitoja ihmisten arjessa ja keskittyä edistämään ihmisten toimintakykyä.

Eläinten ja luonnon hyödyntäminen osana terveyspalveluita ovat osa työni ja ammattitaitoni ydintä.
Perusteluni sille on yksinkertainen: missä itse haluaisit käydä terapiassa, metsässä vai pienessä valkoisessa huoneessa?

Kiinnostus ihmisiin ja ihmisten hyvinvointiin sekä menneisiin aikoihin ajoivat minut tutustumaan suomalaiseen perinteiseen kansanparantamisen muotoon eli kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Valmistuttuani kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi vuonna 2020 olen huomannut pystyväni yhdistämään siinä edelliset ammattini, käsillä tekemisen ja ihmisen kokonaisvaltaisen kohtaamisen.

​Yhdistelen nykyisessä työssäni myös pohjatonta kiinnostustani paikkoihin liittyviin vanhoihin tarinoihin ja kiertelen vapaa-ajalla tutustumassa milloin uhrikiviin tai muinaishautoihin.

Työssäni hyödynnän harrastuksistani saatuja kokemuksia luonnossa liikkumisesta, marjastuksesta, umpihankihiihdosta, valokuvaamisesta, taiteista, käsitöistä, joukkueurheiluista sekä eläinten hoidosta.
Etsintätehtävissä olen toiminut vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa (Vapepa) ja Etsijäkoiran-ohjaajana Etsijäkoiraliitossa. Olen suorittanut metsästäjä-tutkinnon.

Pätevyydet:
Toimintaterapeutti, AMK
Kalevalainen jäsenkorjaaja, Kansanlääkintaseura ry
Taiteen maisteri, pääaineena Industrial and strategic design
Certified Trainee in Forest Medicine, INFOM, Japani
EA1
Green Care -perusteet (5op)
Hygieniapassi
Metsästäjätutkinto
Metsävastaanotto®-opas

Eerika Korhonen