top of page

Eerika Korhonen

Toimintaterapeutti

Olen Oivallusvaaran äitihahmo ja Oivallusvaaran perustaja. Vastaan palveluiden kehittämisestä sekä niiden toteuttamisesta käytännössä.

Olen valmistunut toimintaterapeutiksi 2013.
Ennen sitä työskentelin muotoilijana ja käytettävyysasiantuntijana teollisesti tuotettavien tuotteiden suunnittelijana. Olen suunnitellut muotoilijana kaikkea aina säähavaintoasemista hammaslääkärin työvälineisiin.
Terapeuttina ja ratkaisukeskeisenä valmentajana sovellan näitä ideointi- ja suunnittelutaitoja edistämään ihmisten omannäköistä ja hyvinvoivaa elämää.

Kiinnostus ihmisiin ja ihmisten hyvinvointiin sekä menneisiin aikoihin saivat minut tutustumaan suomalaiseen perinteiseen kansanparantamisen muotoon eli kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Valmistuttuani kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi ymmärsin pystyväni yhdistämään siinä edelliset ammattini, käsillä tekemisen ja ihmisen kokonaisvaltaisen kohtaamisen.

Eläinten ja luonnon hyödyntäminen ovat kulkeneet osana ammattiani yli 10 vuotta. Nykyisin yhdistelen työssäni pohjatonta kiinnostustani luontopaikkoihin liittyviin vanhoihin tarinoihin ja tutustun milloin uhrikiviin tai muinaishautoihin. Luonnossa minua kiehtoo myös paikan henki. Olen tutkistellut luontoyhteyden vaikutusta ihmisten hyvinvointiin ja syventänyt ymmärrystäni aiheeseen Japanin terapiametsissä, shinrin-yokun (metsäkylpemisen) syntysijoilla. Japanissa sain oppini kiinalaissyntyiseltä tohtori, lääkäri Qing Li:ltä.

Olen avoin oppimaan uutta ja kehittämään ajatteluani erilaisista näkökulmista. Olenkin opiskellut kaikkea aina NLP:stä palvelumuotoiluun, suomalaiseen shamanismiin, perinnesaunotukseen sekä japanilaiseen reiki-hoitoon.

Työssäni hyödynnän harrastuksistani saatuja kokemuksia luonnossa liikkumisesta, marjastuksesta, umpihankihiihdosta, valokuvaamisesta, taiteista, joukkueurheiluista, eläinten hoidosta, vapaaehtoisista pelastuspalvelusta (Vapepa) ja etsijäkoiran ohjaajana toimimisesta.
Tuhansia tunteja hiottu yhteistyö erityisesti koirien kanssa on opettanut kuinka vahvaa sanaton kommunikaatio voi olla. Minulle hajutyöskentely on avannut myös sen, kuinka näkymätön tieto (esimerkiksi haju) on todellista.

Oma loputon kiinnostukseni ja kunnioittaminen muita ihmisiä, luontoa, eläimiä ja muinaisia kulttuureita kohtaan on säilynyt koko elämäni ajan.

Olen onnellinen ja samalla motivoitunut, saadessani tehdä töitä näiden asioiden äärellä, yhdessä monialaisen ammattilaistiimin kanssa.


Pätevyydet:
Toimintaterapeutti, AMK
Ratkaisukeskeinen valmentaja, Life Coach, Valmentamo
Kalevalainen jäsenkorjaaja, Kansanlääkintaseura ry
Taiteen maisteri, pääaineena Industrial and strategic design, TAIK
Teollinen muotoilija, Muotoiluinsituutti
NLP-practitioner
Certified Trainee in Forest Medicine, INFOM, Japani
EA1
Green Care -perusteet (5 op)
Hygieniapassi
Metsästäjätutkinto
Metsävastaanotto®-opas

Eerika Korhonen
bottom of page