top of page

PIENTEN LASTEN VANHEMMAT

Olemme erikoistuneet valmentamaan 40+ vuotiaita vanhemmuuden parissa ensi askeleitaan ottavia vanhempia. Valmennuksemme sopii tilanteisiin, joissa tarvitset kykyä tarkastella omaa elämäntilannettasi voimavara- ja tavoitelähtöisesti. Voit osallistua henkilökohtaiseen valmennukseen yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa.

Valmennuksemme auttaa sinua vanhempana löytämään itsestäsi vapautuneen vanhemmuuden, sellaisen kuin sisimmässäsi olet. Valmennuksen edetessä löydät itsestäsi voimaa ja itsevarmuutta odotusaikaan, synnytykseen valmistautumiseen ja pienen elämän ihmeen kanssa yhteisen elämän opetteluun. Opit elämään omannäköistä elämää ja koet menneisyyteesi vastoinkäymiset voimavaranasi. Kuulet oman sisäisen äänesi vahvempana kuin koskaan ja tiedät millaisiin arvoihin nojaten haluat kasvattaa lapsesi ja toimia osana perhettäsi. Löydettyäsi läsnäolevan hyväksyvän yhteyden itseesi, luot rakkaudellisen siteen lapseesi ja sitä kautta koko elämän kiertoon.

Apuna valmennuksessa käytämme Oivallusvaaran lanseeraamaan Green Care Coaching-metodia, joka antaa perheille mahdollisuuden työskennellä  luontoelementtejä- ja ympäristöjä monin eri tavoin hyödyntäviä harjoittelutekniikoita.

Valmennuksen aikana saat myös tutkimustietoon nojaavia vinkkejä lapsen luontoyhteyden vahvistamiseen hyvinvoinnin tukena.

Tutustu tapaamme valmentaa.

Toukokuu2020-40_edited.jpg

4 x 60 min

Yhteydessä

Tämä on matka onnelliseen odotukseen ja kohti ensimmäisiä hetkiä lapsesi kanssa!

 

Tapaaminen sisältää:

Alkukartoitus

Konkreettiset tavoitteet

Erilaisia valmennustekniikoita


Teemat:
Oma lapsuus
Vanhemmuus

Koti ja ympäristö

Valmistautuminen synnytykseen

Oma energia

Jaksaminen

Rentoutuminen

 

Yksilöllinen ohjaus

419€

sis. ALV 24%

Äiti_Minttu-yhteiskuvat-11_edited_edited.jpg

4 x 60 min

Sylissä

Hän on sylissänne. On siis aika päästä pohtimaan yhdessä muutosta, jonka pieni ihme on tuonut elämäänne.

Tapaaminen sisältää:

Alkukartoitus

Konkreettiset tavoitteet

Erilaisia valmennustekniikoita


Teemat:

Oma toipuminen

Uni ja rentoutuminen

Imetyshaasteet
Energia

Ajankäyttö
Armollisuus
Parisuhde
Tulevaisuus

Yksilöllinen ohjaus

 

419€

sis. ALV 24%

Valmennukselliset teemat
Valmennukseen tuleva valmennettava valitsee itse teemat, joiden parissa hän on valmis työskentelemään.

Aiheet voivat liittyä omaan tapaan toimia vanhempana ja esimerkkinä, omaan lapsuuteen saattaa liittyä ikäviä asioita, tunteita tai uskomuksia jotka rajoittavat tapaasi toimia vapaasti vanhempana, myös sukuhistoriasta periytyvät taakat saattavat nousta pinnalle juuri vanhemmuuden hetkillä. Vanhemmuus tuo parisuhteeseen tai yksinhuoltaja perheeseen, työhön, rahan- ja ajankäyttöön ja ehkä myös kotiympäristöön muutoksia, joihin liittyvä haasteita voidaan tarkastella valmennuksellisin keinoin. Valmennuksen avulla voidaan tutkia perheen yhteistä arvomaailmaan, rajoja ja sääntöjä. Yhtenä tarkoituksena valmennuksen tavoitteena on tarjota valmennettavalle mahdollisuus löytää omat voimavarat ja ottaa ne käyttöön omassa arjessa. 

Green Care Coaching
Olet saattanut kuulla puhuttavan valmennuksesta myös coaching, life coaching, ratkaisukeskeinen valmentaminen ja mentaalivalmennus -termeillä. Ne kaikki pyrkivät samaan asiaan, löytämään elämääsi merkityksellisyyttä, tasapainoa ja hyvää oloa.

 

Oivallusvaaran tarjoama valmennus perustuu ratkaisukeskeisen, positiivisen psykologian ja kognitiivisen käyttäytymistieteen viitekehysten näkökulmiin.

 

Valmennustamme ohjaavat asiakkaan kunnioitus, tasa-arvoisuus sekä vaitiovelvollisuus. Erityisvahvuuksiimme kuuluu luonnon ja perinnetietouden hyödyntäminen valmennustyön työkaluina sekä valmentaminen erilaisissa luontoympäristöissä.

Jokainen ihminen on arvokas ja tärkeä osa luontoa.

Valmennuspolku:
Oivallusvaaran valmennus koostuu valmennettavan kanssa yhteisesti rakennetusta valmennuspolusta.

Valmennuspolku alkaa alkukartoituksella (I), jonka jälkeen luomme yhteiset, konkreettiset tavoitteet (II). Erilaisten valmennustekniikoiden ja harjoitteiden avulla sinun on mahdollista tarkastella tilannettasi ja luoda suunnitelma tavoitteitesi toteutumiselle (III). Valmennus saa todellisia muutoksia aikaan (IV) jo neljän kerran tapaamisen jälkeen, joten onkin yleistä, että valmennusta tarjotaan neljän kerran valmennuspaketteina.

I

Mihin elämäsi osa-alueeseen sinä tarvitset muutosta?"

 

Valmennettavieni muutoskohteet ovat liittyneet

muun muassa:

 • Uran ja arjen sovittamiseen

 • Vanhemmuuteen liittyviin muutoksiin

 • Elämän merkityksen löytämiseen

 • Negatiivisiin uskomuksiin omasta itsestä 

 • Menneessä kiinni elämiseen

 • Itsetuntemuksen puutteeseen

 • Oman työn ja työympäristön merkityksettömyyteen

 • Haasteisiin parisuhteissa

 • Haasteisiin sinkkuna olemisessa

 • Sukulaisuussuhteisiin

 • Omiin vanhempiin

 • Negatiivisiin lapsuuden kokemuksiin

 • Kadoksissa olevaan arjen motivaatioon

 • Omaan kotiin ja asuinympäristöön

  Valmennukseen tullessa sinun ei tarvitse tietää mikä on pielessä tai mihin asiaan haluat varsinaisesti muutosta, riittää että sinulla itselläsi on tunne, että tarvitset johonkin muutosta. Löydämme ratkaisut yhdessä valmennuksen edetessä.

Valmennuspolun alkukartoituksen aikana pääset tarkastelemaan oman elämäsi eri osa-alueita sinua inspiroivien, luovien ja toiminnallisten tehtävien ja harjoitteiden avulla.

II

"Missä ja millaisena näet itsesi tai tilanteesi huomenna? Entä vuoden päästä?"

 

Seuraavaksi pääset luomaan itsellesi konkreettiset tavoitteet erilaisia mielikuvaharjoituksia, kirjoittamista, piirtämistä tai keskustelua apuna kanssani hyödyntäen.

Tavoite voi muotoua esimerkiksi:

Tekstiksi,
Piirretyksi tai maalatuksi kuvaksi,

Valokuvaksi, tauluksi tai kaavioksi.

lII
"Sinulta itseltäsi löytyvät kaikki avaimet muutoksen saavuttamiseksi. "

Tässä vaiheessa valmennuspolkua annan käyttöösi erilaisia valmennustekniikoita, joiden avulla laadit itsellesi toteutettavan suunnitelman oman tavoitteesi saavuttamiseksi. 

IV

"Näet asioiden välisen yhteyden selvemmin".
 

Valmennuksen edetessä laajennat näkemystäsi omasta tilanteestasi ja keksit erilaisia etenemistapoja saavuttaaksei tavoitteen. Saat kannustusta ja löydät itsestäsi voimavaroja, joita osaat ottaa käyttöön omassa arjessasi.

DSC_0526_edited.jpg

Valmentaja:

Oivallusvaaran valmentajana toimii toimintaterapeutti ja kahden lapsen äiti Eerika Korhonen, joka on opiskellut ratkaisukeskeistä valmennusta Valmentamon Life Coach vuoden pituisella opintokokonaisuudella 2020-21. Eerika on näiden lisäksi opiskellut kalevalaista jäsenkorjausta, muotoilua, kognitiotieteitä, japanilaista reiki-menetelmää, pohjoismaista shamanismia, perinnetietoutta sekä luonnon hyvinvointia tuovia vaikutuksia. Ennen päätoimista yrittäjyyttä Eerika toimi muotoilijana ja käytettävyysasiantuntijana suunnitellen erilaisia teollisesti valmistettavia tuotteita, käyttöliittymiä sekä toimitiloja. Suunnittelumaailmasta Eerika jäi kuitenkin kaipaamaan todellista yhteyttä luontoon, ihmisiin ja heidän hyvinvointiin.

"Koen tärkeänä tehtävä tukea valmennuksellisin keinoin vanhemmuuden äärellä askeleitaan ottavia 40+ vanhempia. Vanhemmuuteen liittyvät aiheet saattavat poiketa suurestikin nuorempien vanhempien tilanteesta eikä oman ikäisten vertaistukea ole samalla tavalla saatavilla. Työhön ja omaan uraan ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät tekijät, tiedon ja elämän kokemuksen karttuminen, oman fyysisen kunnon heikkeneminen, toisaalta omien vanhenevien vanhempien kanssa eläminen pienten lasten rinnalla ovat teemoja, jotka saattavat mietityttää eri tavoin. Oma kokemus toisen lapsen synnyttämisestä yli 40-vuotiaana on ohjannut ajatteluani sekä motivaatiota tarjota valmennusta juurikin 40+ vanhemmille.

Oman vuoden kestäneen ratkaisukeskeisen valmentaja -koulutuksen aikana odotin ja synnytin toisen lapseni. Ajatuksissani ei  ollut, että minusta tulee valmentaja juuri kaltaisilleni, vaikka vuoden aikana sain juuri omaan elämäntilanteeseen sopivaa valmennusta osana opintoja harjoitusvalmennuksiin liittyen.

Jatkoin tämän jälkeen syventävälle LCF Master kurssille ja tällä hetkellä opiskelen NLP Practitioner -tasolla. Ajatukseni lasten valmentamiselle syntyi sattumalta vaunulenkillä poikani kanssa kun pähkäilin omaan elämääni liittyviä aiheita.  Koin olevani aiheitteni kanssa yksinäni ja yksi syistä liittyi siihen, että koin tarvitsevani juurikin ikäisteni äitien seuraa.

Toivoin sydämestäni, että päähäni tuolloin pälkähtäneestä ideasta on mahdollista ammentaa apua uusille 40+ vanhemmille uuden elämänmakuisen arjen kohdatessa."

Olen kerännyt valmennettavilta palautetta ja sivulla on heidän mietteitään miltä vähintään neljän kerran (4x 1h) valmennus on heistä tuntunut. Nimimerkit on muutettu valmennettavien kanssa yhteistuumin."

Askola-8386.JPG

"Kiitos Eerika monipuolisesta valmennuksesta. Valmennus oli hieno kokemus laajentaa tietoisuutta omasta elämäntilanteesta ja ymmärtää paremmin oman elämän kipukohtia. Valmennus eteni johdonmukaisesti ja tehtävät olivat motivoivia ja ymmärrettäviä. Ohjaajan vankalla ammattitaidolla ja ohjaavilla kysymyksillä tulevaisuus alkoi näyttää selvästi valoisammalta.Valmennus oli kokonaisuudessaan omaa elämää ja itsetuntemusta kohottava ja kirkastava kokemus. Suosittelen kaikille, jotka tuntevat jonkun oman elämän osa- alueen polkevan paikallaan ja haluaisi välineitä päästä omassa elämässä eteenpäin."

Pirjo 44

"Minusta Eerika osasi kysyä reflektointia lisääviä kysymyksiä käsiteltäessä  asioitani. Hän myös toi uusia teemoja esiin joka kerralla, riippuen siitä mitä koki minun tarvitsevan eri kerroilla.Todella hyvää oli se, että sai antaa numeroita kullekin elämänosa-alueelle ja tarkastella numeroita sitten myöhemmässä vaiheessa uudestaan, josko ne olivat muuttuneet eli seuranta siis oli hyvä!
Suosittelen Eerikan valmennusta muille!
"

Susan 35

"Eerika tuki ja tsemppasi ihanasti omissa tavoitteissani. Eerika tapa jeesata on lempeä, mutta samalla hyvin määrätietoinen.

Voin lämmöllä suositella Eerikaa jos sisäinen motivaatiosi on kateissa."

Hobitti 40+

"Asioiden muuttuminen on monesti kiinni hyvin pienistä asioista ja niiden keksimiseen tarvitaan sopivan rentoa valmentamista.

Ratkaisut syntyivät omista pohdinnoista, Eerikan tuella. Pidin myös luovista tehtävistä."

Riikka 52

Kuinka valmennus tapahtuu?

Tällä hetkellä kaikki valmennukset tapahtuvat pääosin Zoom-videopuhelun tai vaihtoehtoisesti puhelun avulla.

Mitä valmennus maksaa?
Tarjoamme tällä hetkellä neljän kerran valmennuspakettia (4 krt x 1 h) yhteensä 200€ (sis. ALV 24%). Näillä erikoishintaisilla valmennuspaketteilla on rajattu saatavuus. Kysy lisää mahdollisuudesta lunastaa valmennus erikoishintaan.

Neljän kerran valmennuspaketin hinta (4 krt x 60 min on yhteensä (sis. ALV 24%) eli yhden valmennuskerran hinta on 120€.

 

Valmennuspaketti maksetaan laskulla yhdessä erässä ennen ensimmäistä valmennusta.

Tarjoan myös mahdollisuuden tutustua palveluuni 60min pituisella kokeilukerralla. Yksittäisen kokeilukerran hinta on €. 

Kokeilukerta voidaan liittää myöhemmin osaksi  4 kerran valmennuspakettia, jolloin valmennuspaketin kokonaishinta on €.  

Miten aloitan valmennuksen?
Varataksesi ajan valmennukseen voit lähettää minulle tekstiviestin numeroon +358 40 0933 508 Eerika Korhonen tai vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä oheisen lomakkeen kautta. Vastaan sinulle takaisin mahdollisimman pian.

"Alkuperäinen tavoite voi muuttua matkan varrella. Se mitä oli ajatellut tavoittelevansa, voi muuttua asioiksi, joita tarvitsetkin juuri nyt.

Ensimmäisellä kerralla, tein matkaa itseeni. Mielikuva harjoituksella löysin Rakastavan itseni sekä yllätyksekseni kannustavan itseni, jollaista en tiennyt itsessäni olevankaan. "Pystyt mihin vaan" oli lause, jonka Rakastava itseni sanoi minulle, ja jonka kautta sain ymmärrystä myös siihen, miten sisäinen pelkoni oli päässyt liiaksi valtaan ja ääneen, ja mielikuva harjoituksen kautta löysin itsestäni tuon kannustavankin puolen.

 

Matkalla itseen, voi löytää itsestään uusia ja yllättäviä puolia, jotka auttavat ymmärtämään omia mielen rakenteita.

 

Ymmärsin, että vauhti ei ole muutoksessa pääasia, vaan matka itsessään. Löysin uudenlaista myötätuntoa itseäni kohtaan.

 

Ymmärsin myös, että kun mieli havaitsee herkemmin epäonnistumiset, voi mieltä harjoittaa keskittymällä onnistumisiin pistämällä erityisesti ne merkille.

 

Toisella kerralla kävimme läpi uskomuksia ja ikävistä muistoista vapautumista. Mielikuva harjoitus toimi jälleen erityisesti, koska pääsin sen avulla kiinni tunteeseen, joka oli tarralappuna jäänyt kehooni kiinni seitsemäksi vuodeksi ja sain kokea voimakkaan vapautumisen tilanteeseen liittyvistä ikävistä muistoista. Tästä seurasi vapautuminen sekä ymmärrys, helpotus, ilo ja kiitollisuus.

 

Löysin samassa harjoituksessa itsestäni lohtua ja turvaa antavan puoleni.

 

Kolmannella kerralla teimme ankkurointiharjoituksen. Siinä opin miten omaa kehoaan käyttämällä voi saada mielikuvaharjoitukseen lisävoimaa esim. ottamalla omasta ranteestaan kiinni samalla kun ankkuroi ajatuksiaan hetkeen.

Puhuimme myös eri aistien käytöstä sekä pohdimme sosiaalisia suhteita ja millä tavalla ne näkyvät ja vaikuttavat arjessani. 

 

Neljännellä kerralla puhuimme tunteista, ja sain vinkkejä tunnetyöskentelyyn. Teimme mielikuvaharjoituksen, jossa näin jälleen oman itseni kahtena aivan erilaisena persoonana, (kaksi tuolia oli harjoituksessa) ja tälläkin harjoituksella oli ällistyttävä vaikutus. Löysin sen avulla keinon, miten tutkia itseni eri piirteitä vähän kuin ulkopuolelta ja miten käydä itseni kanssa vuoropuhelua."

Elina 41

Lisätietoa:
Jos jäit kaipaamaan valmennukseen liittyviä lisätietoja, voit aina lähettää minulle tekstiviestin numeroon +358 40 0933 508 Eerika Korhonen tai vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä oheisen lomakkeen kautta. Vastaan sinulle takaisin mahdollisimman pian.

bottom of page