LÄÄKÄRIN METSÄVASTAANOTTO®, HENKILÖKOHTAINEN Tapaaminen

Lääkärin henkilökohtainen Metsävastaanotto® sopii kaikille yli 16-vuotiaille vaikeissa elämäntilanteissa oleville, jotka tarvitsevat yleislääkärin arvioita tai apua oman tai läheisen tilanteen helpottamiseksi.

Metsässä oleskellessa vaikeista asioista puhuminen on helpompaa kuin kasvot vastakkain lääkärin vastaanotolla. Lisäksi Metsävastaanotolla® hyödynnetään luonnon tutkittuja hyvinvointivaikutuksia. Metsävastaanotolla® varataan aikaa kiireettömään keskusteluun ja asioiden  juurisyiden selvittämiseen.

 Metsävastaanotto® oikeuttaa KELA-korvaukseen.
Metsävastaanotto® voidaan tällä hetkellä toteuttaa esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuistoissa, Askolan Hiidenkirnualueella tai asiakkaan omassa metsäympäristössä.

Tervetuloa tervehtymään metsään!

Oivallusvaara_forest_doctor_edited.jpg

1 x 60 min

Metsävastaanotto

Tervetuloa lääkärin kiireettömälle vastaanotolle metsään!

Tapaaminen sisältää:

Alkukartoitus

Konkreettiset tavoitteet

Kirjaus


Käsiteltävät asiat voivat esimerkiksi liittyä:


Työssä jaksamiseen
Ihmissuhteisiin

Uupumukseen

Uniongelmiin
Fyysiseen kuntoon

Terveyshuoliin

190€

Hinta KELA-korvauksen kanssa 163€.

ALV 0%

Oivallusvaara_henkilöt_2019-7.jpg

1 x 90 min

Metsävastaanotto

Rauha, rentoutuminen ja läsnäolo kulkevat mukana tällä vastaanotolla.

Tapaaminen sisältää:

Alkukartoitus

Konkreettiset tavoitteet
Rentoutus

Suositus luontoreseptin sisällöstä

Kirjaus

Käsiteltävät asiat voivat esimerkiksi liittyä:
 

Työssä jaksamiseen
Ihmissuhteisiin

Ahdistukseen

Masennukseen
Fyysiseen kuntoon

Tämä sopii myös pariskunnille.

 

280€

Hinta KELA-korvauksen kanssa 244€.

ALV 0%

Miten Metsävastaanotto® poikkeaa tavallisesta lääkärin vastaanotosta?
Metsävastaanotto perustuu pääsosin keskusteluun ja havainnointiin. Ns. perinteisiä yleislääkärin tutkimusmenetelmiä ei käytetä, mutta niiden käyttö ei ole kuitenkaan poissuljettua. Voit ilmoittaa tarpeistasi varatessasi itsellesi vastaanottoaikaa. Huomio, että Metsävastaanotolla ei ole mahdollista uusia tai kirjoittaa potilaille lääkereseptejä.

Miten Metsävastaanotolle valmistaudutaan?

  • Ilmoita ajanvarauksen yhteydessä erityistarpeesi Metsävastaanotolle.

  • Pukeudu aina sään mukaisesti. Pue mieluummin liian paljon kuin liian vähän päällesi.

  • Ota mukaasi juomapullo ja pientä evästä esimerkiksi hyvin selässä istuvaan selkäreppuun.

  • Varaudu vastaanoton maksuun kortimaksulla.

  • Huolehdi, että olet ajoissa paikoilla. 

Peruutusehdot

  • Asiakkaan peruuttamattomasta ajasta peritään hinnaston mukainen maksu. Vastaanoton voi perua maksulla 24 tuntia ennen vastaanoton alkua.

  • Metsävastaanotto® voidaan peruuttaa, jos Ilmatieteen laitos on antanut alueelle säävaroituksen "vaarallinen" tai "hyvin vaarallinen".

Erityistä huomiotavaa osallistumisesta Metsävastaanotolle

Luontoympäristössä omatoimisesti liikkuminen on välttämätöntä. Esteetön Metsävastaanotto® järjestetään Sipoonkorven kansallispuiston alueella.

"Kiitos kokemuksesta!  Teoriatieto syvensi sopivasti ymmärrystä ja näkökulmaa luonnon fysiologista vaikutuksesta ihmiskehoon. Tämä sopi minulle, koska olen luontoliikkuja.

Juho 44

"Luonnon merkitys omaan hyvivointiin on tärkeää ja se tuli hyvin esille. Rentoutushetki luonnon ääniä kuunnellen oli kiireetön ja mieleenjäävä."

Raija 40+

"Janne osasi kuunnella, antaa aikaa ja puhua ymmärrettävästi ilman vaikeita lääkäri-sanoja."

Pasi 51

Metsävastaanotolla toimiva lääkäri:

Oivallusvaaran Metsävastaanoton lääkärinä toimii yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäri Janne Tuovila. Tutustu Janneen täällä.

"Olen tehnyt lääkärin vastaanottotyötä kohta 13 vuotta. Neljä vuotta sitten saimme ajatuksen viedä lääkärin vastaanottotyöt ulos luontoon. Ajatus luonnossa tapahtuvasta vastaanotosta oli heti mielenkiintoinen, sillä koin että minulla on sitä kautta mahdollisuus vaikuttaa enemmän vastaanoton sujuvuuteen ja saada ilman valkoista lääkärin takkia luotua yhteyden potilaisiin. Metsässä voimme kävellä rinnatusten, tasavertaisesti ja keskustella ilman ison organisaation paineita. Metsä myös antaa virikkeitä aivan eri tavalla kuin vastaanottotilat, joissa me lääkärit yleensä tarjoamme palveluitamme. Olen tietoinen, että kaikkia vaivoja ei voida hoitaa metsässä, mutta useimpien sairauksien takana piileviin ongelmiin ensimmäinen toipumisen askel on motivoiva ja tilannetta kirkastava keskustelu. Kipulääke poistaa päänsäryn, mutta vain hetkellisesti jos kivun takana piilevään syytä ei selvitetä."

Metsävastaanoton toteutus:

Tällä hetkellä Lääkärin Metsävastaanotto voidaan toteuttaa esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuistoissa, Askolan Hiidenkirnualueella tai asiakkaan omassa metsäympäristössä.

Metsävastaanoton kesto ja hinta

Valittavanasi on kaksi eri pituista ja hintaista vastaanottoaikaa:
60 min vastaanottoaika maksaa 190€, joka Kela-korvattuna maksaa 163€. 

90 min vastaanottoaika maksaa 280€, joka Kela-korvattuna maksaa 244€.


Yli 30 km pituisiin asiakkaan omissa metsäympäristössä tapahtuviin vastaanottoihin lisätään km-korvaus jokaiselta 30 km ylittävältä matkalta. 

Ajanvaraus
Varataksesi ajan minulle Metsävastaanotolle ota ensisijaisesti yhteyttä oheisen varauspainikkeen kautta. Voit myös lähettää minulle tekstiviestin numeroon +358 44 988 0010 (Janne Tuovila). Vastaan sinulle takaisin mahdollisimman pian. En valitettavasti pysty vastaamaan puheluihin ollessani päivisin potilastyön parissa. Täyttämällä lomakkeen (alla oleva painike) tai lähettämällä minulle viestin pääsemme nopeimmin eteenpäin.